Mes didžiuojamės! I ir III vietos tarptautiniame konkurse!

Vasario 24 d., sekmadienį, Jono Totoraičio progimnazijos dizaino studijos merginos drauge su mokytoja Audrone Albertyne dalyvavo tarptautiniame rūbų kolekcijų pristatymo konkurse „The snow Queen – 2019“, kuris vyko Ukmergėje. Įvairiose  konkurso kategorijose buvo pristatyta apie 50 rūbų kolekcijų. Kolekcijas vertino pedagogai, menininkai, dizaineriai, tarptautinio lygio modeliai, fotografai, režisieriai, stilistai ir vizažistai.

Dizaino studija skirtingose konkurso kategorijose pristatė dvi kolekcijas. Etno – teatrinių rūbų pristatymo kategorijoje laimėta I-oji vieta su rūbų kolekcija „Matyk žmogaus veidą“. Veidus piešė ir kūrė Lėja Nazmudinovaitė (7a klasė), Skaiva Gudelevičiūtė (5b klasė), Emilija Lazdauskaitė (7c klasė), Atėnė Klimaitė (5b klasė), Ieva Gaižutytė (8c klasė), Agnė Petrauskaitė (8d klasė). Kolekciją pristatė Mingailė Krušinskaitė (7a klasė), Augustė Januškaitė (8b klasė), Kamilė Kirvaitytė (8c klasė), Deimantė Kiškytė (7d klasė), Agneta Mačiūtaitė (7d klasė) ir Beatričė Albertynaitė (1a klasė). Kolekcijos pristatymui choreografiją kūrė mokytojas Petras Kajokas. Ja buvo norima parodyti, kad žmogus yra nuolatiniame judesyje. Tokiame judesyje labai sunku nepaskęsti minioje ir pamatyti žmogaus veidą, suprasti, ką jis kalba mums.

Avangardinių rūbų pristatymo kategorijoje laimėta III-ioji vieta su rūbų kolekcija „Nūdienos atspindžiai“. Pristatydamos šią kolekciją, jaunosios kūrėjos dalinasi kūrybinėmis patirtimis ir atskleidžia antrinių žaliavų kartotinio naudojimo rūbų dizaine galimybes. Šią kolekciją kūrė Augustė Januškaitė, Mingailė Krušinskaitė ir Beatričė Albertynaitė su mamomis. Net 5000 kamštelių, reikalingų kolekcijai sukurti, atnešė 8b klasės mokinė Deimantė Januškevičiūtė. Vertinama buvo visuma: temos, kategorijos atitikimas, aktualumas, šukuosenos pasirinkimas ir , žinoma, makiažas.

Dėkojame mūsų šaunioms merginoms, kurios kūrė rūbų modelius, manekenėms, kad puikiai atskleidė kolekcijas, mamytėms už pagalbą. Nuoširdžiai džiaugiamės, kad mokytojos Audronės Albertynės ir dizaino studijos merginų dėka mūsų progimnazijos vardas garsinamas ir tarptautiniu lygiu.