Netradicinio ugdymo diena – „Karjeros diena“

Spalio 26 d. progimnazijoje  organizuota netradicinio ugdymo diena – „Karjeros diena“, skirta pažintinei, praktinei veiklai. Jos tikslas – ugdyti mokinių bendrąsias ir karjeros kompetencijas, organizuojant susitikimus su įvairių profesijų atstovais, dalyvaujant aktyviuose užsiėmimuose, diskutuojant. Tą dieną įprastas pamokas pakeitė užsiėmimai pagal suplanuotas įvairias veiklas.

5-8 klasių mokiniai dalyvavo susitikime su Marijampolės užimtumo tarnybos  Jaunimo darbo centro skyriaus vedėja Loreta Barkauskiene. Ji vedė užsiėmimą ,,Atsakingas karjeros planavimas“. Mokiniai buvo supažindinti su paklausiomis profesijomis, situacija darbo rinkoje.

5-7 klasių mokiniai aktyviai dalyvavo policijos, priešgaisrinės apsaugos tarnybos, krašto apsaugos ir valstybinės sienos apsaugos tarnybos organizuotuose užsiėmimuose, kurių metu išgirdo apie šiose tarnybose dirbančių pareigūnų profesijų svarbą ir privalumus bei sužinojo reikalavimus šioms profesijoms įgyti. Be to, visi mokiniai turėjo galimybę stebėti  įspūdingą kinologų pasirodymą.

8 klasių mokiniai po susitikimo su policijos ir krašto apsaugos tarnybų atstovais išvyko į Marijampolės profesinio rengimo centrą. Ten susipažino su studijų programomis, mokymosi perspektyvomis, dalyvavo aktyviuose užsiėmimuose. Vyko ir profesijų „pasimatavimas”. Iš arčiau mokiniai susipažino su barmeno ir padavėjo, virėjo, siuvėjo, melioratoriaus, floristo, apdailininko, kelių statybos ir priežiūros darbuotojo profesijomis. Labai smagu, kad Marijampolės profesinio rengimo centre jau moko profesijų ir buvę mūsų mokyklos mokiniai Lina Lelešienė, Povilas Kairys, Rugilė Sveikataitė-Šnekutė.

Dėkojame visiems, kurie prisidėjo, kad ši diena būtų turininga, įdomi, prasminga, kupina džiugių akimirkų.