Išvyka į ,,Vilnius Fashion- Textile Avenue“ Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO

Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacija (LATIA) spalio 15 -17 dienomis organizavo renginį ,,Vilnius Fashion- Textile Avenue“ ir pakvietė moksleivius sudalyvauti konkurse „Mes aktyvūs!“ Mokiniai kūrė logotipus ir darbus pristatė renginio organizatoriams.
Konkurse „Mes aktyvūs!“ dalyvavusios 5 b ir 5 d klasės  mokiniai spalio 15 dieną išvyko  į Lietuvos parodų ir kongresų centrą LITEXPO. Renginyje buvo suteikta galimybė susipažinti su Lietuvos ir Europos mados prekiniais ženklais, dizainerių darbais, naujienomis aprangos ir tekstilės medžiagų, žaliavų ir technologijų srityje, aprangos ir tekstilės pramonės sektoriumi, Lietuvos aukštosiomis ir profesinėmis technikos mokyklomis, jų studijų programomis.
Tarptautinėje  parodoje savo produkciją bei paslaugas pristatė rekordinis 400 dalyvių skaičius iš 22 pasaulio šalių. Jaunimas susipažino su šios pramonės šakos aktualijomis bei verslo galimybėmis.
Moksleiviai parodoje atliko mokytojų skirtas užduotis, dirbdami komandomis gilinosi į įvairių įstaigų studijų programas. Klausėsi paskaitų „Interaktyvi pamoka-seminaras apie siūlo ir pluošto virsmą tekstilės gaminiu bei jo poveikį aplinkai „ ir „Išmanioji apranga”.
Dalyvavo „Asmenukių konkurse“,  akcijoje  Būk matomas oficialiame atidaryme, kur
akcijos iniciatoriai specialia šviesą atspindinčia plėvele dekoravo  mokiniams viršutinius drabužius.
Už galimybę apsilankyti parodoje mokiniai ir mokytojai yra dėkingi buvusiam mokyklos 17 laidos abiturientui AB „Vernitas“ generaliniam direktoriui Sauliui Liubinui.