Konkursas „Dovanokime viltį gyventi“

Tarptautinė organų donorystės ir Europos organų transplantacijos diena kiekvienais metais minima antrąjį spalio šeštadienį. Donorinių organų stygiaus problema yra aktuali visame pasaulyje, ją mėginama spręsti įvairiais būdais, vienas iš jų – aktyvus visuomenės informavimas apie donorystę ir teigiamo visuomenės požiūrio į transplantaciją formavimas.
Lietuvos asociacijos „Gyvastis“ Marijampolės skyrius, Marijampolės savivaldybės administracija ir Marijampolės savivaldybės visuomenės sveikatos biuras šiai dienai paminėti spalio 14 dieną organizavo konkursą 8-10 klasių mokiniams „Dovanokime viltį gyventi“.
Džiaugiamės, kad Jono Totoraičio progimnazijai atstovavo 8c klasės mokinių komanda pavadinimu „Pro Vita“ („Už gyvybę“). Mūsų mokiniai vadovavosi šūkiu „Gyvenimas yra dovana – dalinkitės ja su kitais“. Progimnazijos komanda šiame konkurse užėmė 2 vietą ir gavo prizą – galimybę pažaisti dažasvydį. Tai ne vienintelis laimėjimas konkurse. Mūsų palaikymo komanda buvo geriausia ir už tai sulaukė apdovanojimo.
Sveikiname progimnazijos komandą!