Stovykla „Sveika, vasarėle“

2015 m. birželio 1-5 dienomis Marijampolės Jono Totoraičio progimnazijoje į dieninę vasaros stovyklą rinkosi dvidešimt du 1 – 4 klasių mokiniai. Vykdyta programa „Sveika, vasarėle“ kurios pagrindinis tikslas – mokytis sveikai gyventi, turiningai užimti mokinius vasaros atostogų metu, praplėsti kultūrinį akiratį, siekti visapusiškai ugdyti asmenybę ir suteikti vaikams pažinimo džiaugsmą.
Birželio 1 dieną mokiniai paminėjo Tarptautinę vaikų gynimo dieną, kurios metu vaikai diskutavo …aš turiu teisę gyventi nieko nebijodamas… aš turiu teisę gyventi su savo mama ir tėveliu… kai aš sergu, man turi būti suteikta medicinos pagalba… aš turiu teisę lankyti darželį ir mokyklą… niekam nevalia manęs mušti… visi vaikai yra svarbūs… aš turiu teisę sakyti tai, ką galvoju… aš turiu teisę žaisti…
Didžioji stovyklos veikla (tris dienas), kartu su Marijampolės savivaldybės visuomenės sveikatos biuru, buvo skirta ugdyti vaikų fizinę, socialinę ir dvasinę sveikatą. Mokiniams užsiėmimus vedė progimnazijos sveikatos specialistė Erika Jankauskienė ir Aušra Ralytė.
Mokiniai vyko į Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Draugystės filialą. Bibliotekos šūkis yra „Draugiška biblioteka tau ir tavo šeimai“. Po linksmo pasisvečiavimo vaikų literatūros skyriuje mokiniai buvo pakviesti į įrengtą interaktyvią biblioteką, kurioje galima naudotis elektroniniais knygų skaitytuvais (planšetėmis). Žaidimų kampelyje mokiniai susipažino su žaislinėmis knygelėmis, lavinamaisiais stalo žaidimais, biliardu. Aplankė ir pačių mažiausiųjų zoną, kurioje yra spalvingasis namelis.
Stovyklautojai dėkoja progimnazijos valgyklos darbuotojoms už skanų, sveiką ir šviežią maistą.

Stovyklos organizatorės socialinės pedagogės
Lina Šimkuvienė ir Žaneta Sakalauskienė